Maarten Vanden Berghe's Rug Blog
 
Op 30 juni 2010 werd ik geopereerd, dat is nu precies 1 jaar geleden.

Ik ben blij dat ik de operatie heb ondergaan.
Vanaf nu ben ik weer volledig zoals de rest, want ik mag weer beginnen sporten. Fietsen mocht ik al vanaf de paasvakantie. Ik voel geen pijn, ik heb geen bewegingsbeperkingen, en het enige wat ik ervan overhoud is een groot litteken op mijn rug.

Laat de vakantie maar beginnen!
 
De wonde is nu al een tijdje dicht. Er zal altijd nog een litteken blijven, en op de plaats waar de wonde zo lang open was is er ook een putje.
Ik zal na de paasvakantie weer mogen fietsen, en in de grote vakantie weer mogen sporten.

Ik heb zo goed als geen pijn meer, het is beter ban voor de operatie.
 
De wonde was volledig dicht, maar is nu weer open gekomen, een klein beetje maar.

Voor de rest gaat alles goed. Ik ben nog eens op controle geweest en alles is zoals het zou moeten zijn.
Na 9 maanden zal ik weer mogen fietsen. Dat is vooral omdat ik zeker niet mag vallen.
Na 1 jaar zal ik ook weer mogen sporten.
 
De wonde is eindelijk helemaal dicht.
Maar ik ben er wel nog niet helemaal van af: om de twee dagen moet het nog verzorgd worden (nieuwe plakker), tot het korstje eraf valt.
 
Ik ben al drie dagen naar school geweest en alles gaat goed.
Ik heb maar weinig last van mijn rug. Ook de studie lukt.

De wonde is nog altijd niet dicht.
 
Het is vandaag de laatste dag van de vakantie :-(
We zijn vandaag weer naar gent geweest omdat de wonde nog altijd niet volledig dicht is. We kregen nu weer een ander soort verband mee. Dat moet weer om de twee dagen ververst worden. Ze zeggen dat het over twee weken zal dicht zijn.
 
Ik moet bijna niet meer gaan liggen tijdens de dag. En dat is maar goed ook want volgende week is het al school. Ik weet niet of ik na 7/8 lesuren nog naar de studie zal kunnen gaan. We zien wel. Ik heb ook twee 'buddy's' aangeduid die in september mijn boekentas zullen dragen.

De plakker op de wonde blijft nu 5 dagen na elkaar er op, en de wonde is nog altijd niet volledig dicht.
 
Vandaag ben ik weer naar de dokter gegaan. Onze vragen werden niet beantwoord door Dr. Plasschaert (die me opereerde), maar door een vervangster. Ze zei dat wandelen goed is, dat ik in september nog geen boekentas zal mogen dragen (ook een rol-boekentas is niet goed) en dat ik zeker zes maanden (vanaf de operatie van 30 juni) niet mag sporten (zwemmen en fietsen ook niet). Mijn school is hiervan al op de hoogte.

De wonde is nog altijd niet 100% dicht.


 
Ik moet minder en minder gaan liggen. De wonde is nog altijd niet volledig dicht.
 
Ik voel me goed.

De evolutie gaat nu niet zo snel meer zo snel, maar zitten en staan gaan langer en langer. Dat moet ook wel, want in september moet ik een hele dag op school kunnen zitten.

De wonde wordt nu niet meer elke dag, maar een keer om de drie dagen verzorgd. De verpleegster die bij mij thuis komt zei dat het waarschijnlijk niet lang meer zal duren voor de wonde dicht is.